Afscheid nemen is nooit leuk, maar afscheid nemen van een commissielid omdat ze een kleine krijgt is wel een van de betere varianten. Daar hoort natuurlijk wel een afscheidscadeautje bij. Dus maakte ik, namens de hele commissie, een luiertaart. Hieronder vind je hoe jij ook gemakkelijk zo’n taart kunt maken.

Het eindresultaat, de luiertaart

Ingredienten:

Overige benodigdheden:

  • ronde springvorm 20-24 cm
  • ronde springvorm 15 cm
  • Optioneel: ronde springvorm 10 cm

Stappenplan voor het opbouwen van de luiertaart:

Begin met de onderste laag van de taart. Neem de springvorm, leg hier steeds een klein beetje overlappend luiers van maat 3 in. Ga daarmee door tot je de hele springvorm rond bent. Vul deze zo strak mogelijk op met de luiers. Als je hiermee klaar bent, doe je een elastiek rond het gedeelte dat uitsteekt boven de springvorm. Hierna kun je de eerste laag van je taart uit de springvorm pakken. Leg deze op het karton en steek de stok er in het midden doorheen. Eventueel kun je nog wat luiers oprollen en deze in het midden toevoegen aan de laag om deze iets groter te maken. Op die manier krijg je echt elke maat een andere grootte.

Laag 1 en opbouw laag 2 van de luiertaart

Voor laag 2 zet je de springvorm rond de stok, en vul je deze op dezelfde manier op als je met de eerste laag deed. Hierbij voeg je geen extra luiers meer opgerold toe in het midden. Laag 3 en 4 bouw je op dezelfde manier op met de kleinere springvormen en de luiers maat 4.

Laag 1 en 2 met stok

Hierna kleed je alle lagen aan door de hydrofiele doeken tot een brede band te vouwen en deze rond de laag van de taart te leggen. Je kunt deze vastzetten met paperclips of door ze in elkaar te knopen. Voor de onderste laag heb ik gebruik gemaakt van een zelf gehaakte slaapzak.

De gehaakte slaapzak

Na het omwikkelen van de lagen voeg je de accessoires toe. Deze heb ik vastgezet met paperclips en een gevlochten touwtje. Gefeliciteerd als je tot zo ver bent gekomen: je hebt nu een luiertaart gemaakt!


Maaike Brouwer

Programmeur en creatieveling. Loopt in zeven sloten tegelijk en leert zo kikkers determineren.

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.