Een paar maanden terug vroeg een vriendin mij: “Maaike, maak jij ook werkbladen voor kinderen? Ik zoek iets met planeten, voor kinderen uit groep 3.” Uhm, dat heb ik nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik dat wel kan… #PippiLangkousMentaliteit šŸ˜€ Spoiler: het is gelukt, onderaan deze blog kun je het resultaat downloaden!

Na wat over en weer chatten werd het idee duidelijk: een werkblad waarbij de planeten in de juiste volgorde geplakt moesten worden, zo mogelijk ook nog met de mogelijkheid om de planeten te laten bewegen. Een hele opgave!

Uiteindelijk kreeg ik een paar dagen terug te zien wat de kids er van gemaakt hebben. Dat wil ik graag met jullie delen!

De juf heeft uiteindelijk besloten omwille van de tijd maar 3 planeten te laten bewegen, maar in principe zouden alle planeten kunnen bewegen over de stippellijnen.

Zelf ook een klas met kids die over planeten werken? Of op zoek naar een werkblad voor thuis? Klik hier om het werkblad te downloaden!

Print de twee a4 bestanden, kleur alles in, knip de planeten uit en plak ze op de strookjes. Deze vouw je zo, dat de planeet op de 2 ronde uiteinden geplakt zit, en de ondergrond door een smalle sleuf in het papier past. Snijd of knip de stippellijnen open en steek de ondergrondjes van de planeten er doorheen.

Hoe zijn jou planeten geworden? Heb je tips of verbeterpunten voor als ik nog eens een werkblad maak? Laat het me weten op Facebook of in de reacties hieronder!


Maaike Brouwer

Programmeur en creatieveling. Loopt in zeven sloten tegelijk en leert zo kikkers determineren.

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.