Deze blog is een vervolg op die van vorige week die je hier kunt lezen. We zijn nog steeds bezig met het bezig houden van de kids van mijn collega. Vandaag deel 3 – overige activiteiten die niet heel veel uitleg vergen en dus even worden gecombineerd.

Konijnenknuffel

Hij zat al een paar weken te wachten op het plankje in mijn kamer. Met het gratis haakpatroon van haakjemee was het redelijk simpel deze te maken. Het is heerlijk om te haken, maar wat doe je er daarna weer mee! Nou, weggeven dus!

Na het uitpakken verdween een kleine man even heel snel naar boven om deze knuffel alvast in zijn bed te laten belanden. Hij heeft de naam ‘doedoe’ gekregen, en heeft het nu vast beter dan bij mij op de plank!

Activiteitenkaarten

Als je continu in huis moet zijn, zijn er daar altijd weer nieuwe dingen te ontdekken. Dat moet je alleen wel even in de gaten hebben. En daarom de activiteiten kaarten. Ik heb ze uiteindelijk op karton getekend, maar hieronder toch het oorspronkelijke ontwerp op de computer:

Ronde dingen: doppen, potjes, de ogen van een schaar… Noem maar op! Je moet het maar net in de gaten hebben dat ze om je heen liggen!

De meeste kinderen hebben wel duplo in huis, en anders zijn deze vormen wel te maken met wc rollen, oude dozen of uit papier. Het houdt ze allicht weer een paar minuten zoet!

Wandelbingo

Een van de dingen die nog altijd wel mogen is af en toe naar buiten om even een frisse neus te halen. En wat is er nou leuker, dan om die tijd goed op te letten hoeveel van de onderstaande dingen je tegen komt!

Krimpfolie

Als kind heb ik ooit eens een tekening in mogen kleuren op krimpfolie. Ik denk dat ik een jaar of 4 was, maar ik herinner me nog levendig hoe het er uit zag toen dit in de oven ging. De magie dat het opkrulde, kromp en weer recht werd is me altijd bij gebleven. En dus, heb ik nu een paar kleurplaatjes van dieren overgetrokken op krimpfolie, deze ruim uitgeknipt en als inkleur-activiteit in het pakket toegevoegd. Hoe simpel kan het zijn, maar uit ervaring is gebleken dat het fantastisch kan zijn voor een kind!

De bovenstaande dingen, samen met de puzzel uit deel 1 en het doeboek uit deel 2 gaan het probleem van de lockdown met al zijn uitdagingen niet oplossen, daar ben ik me zeker van bewust. Toch voelt het fantastisch om op deze manier deze ouders een hart onder de riem te steken. Een klein beetje liefde verspreiden is wel het minste dat we kunnen doen om deze tijd dragelijk te houden!


Maaike Brouwer

Programmeur en creatieveling. Loopt in zeven sloten tegelijk en leert zo kikkers determineren.

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.