Afgelopen maanden heb ik best veel gehaakt. Hierbij een doorlink-pagina met foto’tjes van mijn haaksels en linkjes naar de gratis patronen waarvan ik heb gehaakt.

gehaakte muis

Muis – Het patroon beschrijft een konijn, maar doordat ik minder grijze wol had dan gedacht, heb ik de oren korter gemaakt zodat het een muisje is. Een heel grappig patroon, mede omdat je de achterpootjes en het lijf als een geheel haakt. Dat was nieuw voor mij. Ook worden de voorpootjes maar deels opgevuld, waardoor ze strakker tegen het lijf aan komen te liggen. Het patroon staat hier op AmigurumiToday, samen met een heel schattig beertje.

gehaakt schaapje

Schaapje met bobble stitch – Ik gebruik veiligheidsoogjes waar het patroon knoopjes gebruikt. Persoonlijke voorkeur, denk ik. Door chenille draad te gebruiken is mijn schaapje heerlijk zacht geworden. Ook dit patroon had voor mij wat nieuws: de oren worden direct mee gehaakt in de toer. Het patroon is te vinden op Ravelry. Dit patroon haakte heerlijk weg op een late avond. Ik heb even getwijfeld of ik zou beginnen aan een hele kudde, maar heb toch maar besloten m’n ogen dicht te doen en schaapjes te gaan tellen in m’n dromen šŸ™‚

gehaakt varkentje

Varkentje – Deze ben ik het minst tevreden over. De pootjes staan te ver uit elkaar, waardoor hij nu op zijn buik ligt in plaats van op zijn poten. Maar goed, misschien kunnen varkens deze beweging ook wel maken. Ik heb een dikkere draad gebruikt dan gewoonlijk. Hierdoor is de knuffel groter dan het voorbeeld. Patroon via Ravelry.

Muis en gecko boekenlegger – Deze boekenleggers zien eruit alsof de dieren platgeslagen zijn tussen het boek, maar dan op de meest schattige manier. Leuk om te haken, wel wat ingewikkeld met een aantal kleurwisselingen en meerder/minder sequenties. Patronen via crochet kingdom.

Haaienmuts – Deze is als cadeautje naar een 2-jarig vriendje gegaan. Hij was er zo blij mee, liep de hele dag met z’n muts op. De muts is simpel te maken, ik ben er denk ik een uurtje mee bezig geweest in totaal. Super leuk als last-minute cadeautje. Patroon via repeat crafter me

gehaakte muts

De muts uit de vorige blog. Klik hier als je die nog niet gezien hebt.

Het grootste project van al – een vest voor mijzelf. Aangezien ik hier geen patroon heb gebruikt, kan ik dat ook niet delen. Ik zal binnenkort wel eens een blog delen met de stappen die ik heb genomen om dit vest te maken zonder patroon.

Dit was het alweer wat betreft mijn haaksels van de afgelopen maanden! Wat heb jij gemaakt deze maand? Laat het me weten via Facebook of de reacties onder deze post!

Categorieƫn: CreatiefHaken

Maaike Brouwer

Programmeur en creatieveling. Loopt in zeven sloten tegelijk en leert zo kikkers determineren.

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.