Mijn bankstel is fantastisch! Heerlijk zacht, echt een plek waar ik veel tijd languit zit. Heerlijk! Nou was ik echter al een hele tijd toe aan een nieuw kussentje. De oude kussentjes zijn wat ingezakt (dat krijg je ook als je er lang zit) en zijn helaas niet bij te vullen, dus was het tijd voor iets nieuws. Maar nu, in corona-tijd, met alle winkels gesloten, is het aardig lastig om iets nieuws te halen. Zomaar online bestellen vond ik niks, de kleur moet wel een beetje bij mijn huis passen… Toen ik laatst een shop-afspraak bij Action had, zocht ik dus een nieuw, leuk kussentje. Ik kon niet echt vinden wat ik zocht, maar vond ik wel wat ik niet zocht: Breigaren in exact de juiste kleur! Nou ja, dan zelf maar wat maken! Bij deze: zo haak je een kussentje van ongeveer 40×40 centimeter!

Het breigaren dat ik gebruikt heb is Alison & Mae all weather garen in grijs en turquoise. Voor dit kussentje had ik ongeveer 4 bollen nodig.

Ik heb haaknaald 15 gebruikt en ben ongeveer 3 uur bezig geweest.

De voorkant:

Voor de voorkant heb ik de ‘basket weave’ steek gebruikt. Dit is een combinatie van stokjes die zorgt voor de illusie van een weefsel, terwijl je gewoon rijen hebt gehaakt. De steek is niet moeilijk, ik heb een tutorial op YouTube gebruikt om het te leren (https://www.youtube.com/watch?v=TpKQaEfiZvk). Ik ben begonnen met 24 + 7 losse en heb het patroon (dus steeds 2 toeren) 11 keer herhaald. Op de foto is dit ook te zien, maar staat het kussentje dus eigenlijk op zijn kant.

De achterkant:

Voor de achterkant ben ik begonnen met een ketting van 28 losse. Dit zijn even veel steken als de voorkant, aangezien de laatste 3 losse van de ketting van de voorkant worden gebruikt als eerste stokje. Daarna heb ik simpelweg losse gehaakt tot ik een lap had die even groot was als de voorkant. Daarna heb ik de voorkant en achterkant aan elkaar vast gehaakt aan 3 kanten, heb ik een binnenkussentje genaaid van een oud (ongebruikt) hoofdkussen, heb ik dat in het kussenhoesje gestopt en vervolgens de laatste kant dichtgehaakt.

Het resultaat is een leuk gehaakt kussentje waar ik weer heerlijk tegenaan kan leunen. Veel plezier met dit patroon! Laat je het even weten als je ook een kussentje hebt gemaakt?

Categorie├źn: Creatief

Maaike Brouwer

Programmeur en creatieveling. Loopt in zeven sloten tegelijk en leert zo kikkers determineren.

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.