Ergens deze week zat ik eens te spelen met tekst in het tekenprogramma dat ik gebruik voor het maken van SVG bestanden die mijn snijmachine kan uitlezen. Tekst is een wat ingewikkeld iets, als je gaat snijden. Sommige lettertypes zijn heel leuk, maar absoluut niet geschikt als je jezelf het leven niet heel moeilijk wilt maken.

Denk bijvoorbeeld aan lettertypes waarbij letters uit meerdere onderdelen bestaan, of lettertypes die erg dunne delen hebben. Al mijmerend ontdekte ik ineens de functie om tekst te draaien, en van het een kwam het ander. Al doende bedacht ik dat het lettertype dat ik op dat moment voor had staan (Kimberley) heel handig is als je gaat snijden. De letters zijn overal even breed, en hebben niet zo veel losse onderdelen.

Het enige dat dan nog lastig is, is dat alle letters los van elkaar staan. Nou, dat was op te lossen door ze aan één kant gewoon niet uit te snijden. En ja, zo ontstond het idee voor dit kaartje. Eerst alleen de achtergrond (het bruine deel, zeg maar), maar toen ontdekte ik dat het dan wel heel slecht leesbaar wordt. En erg saai, zo’n egaal kaartje. Dus ja, nog maar een stukje papier ertussen dan in een andere kleur! Al snel was het eindresultaat een redelijk complexe tekening geworden, dus om uit te proberen of het daadwerkelijk zou lukken, heb ik meteen (rond half 12 ’s avonds, sorry buren 😀 ) de Cricut er nog maar even bij gepakt.

Toen ik dit gesneden en in elkaar had gezet, bleek dat de achtergrond, achter het ‘van harte’, ook nog slecht leesbaar was, dus heb ik nog maar een stukje papier aan het design toe gevoegd. Al met al een wat later moment van naar bed gaan, maar wel een heel leuk kaartje.

De uiteindelijke foto heb ik de volgende ochtend maar genomen. Bij lamplicht was het eindresultaat wat slecht te zien. Maar, zoals jullie hierboven kunnen zien, is het kaartje zeer zeker geslaagd. Het leuke van dit design, is dat je het op zoveel verschillende manieren kunt gebruiken. Je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om niet 2, maar zelfs meer verschillende kleuren papier te gebruiken. Of de voorkant te versieren met iets anders dan het stukje papier. Zeker voor herhaling vatbaar als ik nog eens snel een kaartje nodig heb!

Oh ja! Het design staat vanaf nu hier, dan kun je zelf eventueel er ook mee aan de slag! Laat je het weten als je hier iets van hebt gemaakt? Ik ben benieuwd wat je er mee verzint!

~~Maaike~~


Maaike Brouwer

Programmeur en creatieveling. Loopt in zeven sloten tegelijk en leert zo kikkers determineren.

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.