Stickers maken, dat is iets wat ik ook nog niet geprobeerd had. En ja, wat is er nu leuker dan je huis wat opleuken met een paar stickers? Mijn pasta flessen staan op een aardig hoog, maar ook aardig zichtbaar plekje in mijn huis: bovenop de keukenkastjes. Ik vond dat die wel wat opleuking konden gebruiken.

In het materialen pakket dat ik bij de Cricut kreeg, zat mat-zwart sticker folie, dat kon ik dan mooi eens uitproberen.

Dat was de theorie, nu de praktijk!

In design space had ik de stickers zo klaargezet. De flessen zijn 10 cm per kant breed, dus heb ik ingesteld dat de stickers 8 cm breed moeten zijn. Op die manier zijn ze over de hele breedte goed leesbaar, maar valt het niet al te erg op wanneer ze niet exact in het midden zitten. Dat centreren is nogal lastig met bol lopende flessen! Ziet er goed uit, wat mij betreft!

Helaas gebeurde er iets vreemds toen ik zei dat hij de stickers moest gaan snijden. De optimalisatie van Cricut zorgde ervoor dat er zo weinig mogelijk sticker verloren zou gaan, maar op deze manier wordt het voor mij na het printen wel erg lastig om de stickers op de goede manier van het papier af te halen en op de flessen te plakken.

Uiteindelijk ontdekte ik de functionaliteit ‘Attach’. Deze zorgt ervoor dat de spacing zoals je hem aangeeft op de design pagina ook overgenomen wordt op de snijmat.

Dat ziet er beter uit! Op deze manier heb ik de ruimte om met de transfer tape aan de slag te gaan na het snijden. Uiteindelijk is de spaghetti-sticker niet gelukt, die letters waren te klein om goed uit de snijactie te komen én om over te brengen op de flessen zonder te scheuren of vervormen. Maar goed, spaghetti is toch ook pasta, dus daarmee ben ik ook wel tevreden.

En daar staan ze dan uiteindelijk. Weer een klein projectje dat mijn huisje leuker maakt, geslaagd!


Maaike Brouwer

Programmeur en creatieveling. Loopt in zeven sloten tegelijk en leert zo kikkers determineren.

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.