Vanochtend ben ik weer eens achter mijn computer gedoken, en gaan leren hoe ik zelf designs kan maken die ik kan snijden en printen met de Cricut. Dat bleek makkelijker dan gedacht, en dus is hier het eerste resultaat! Het maken van deze kaart heeft mij in totaal ongeveer 1,5 uur gekost. Het grootste deel van deze tijd is gaan zitten in het maken van de snijmal en het vinden van de muisjes.

De mal, die kun je nu hier gratis downloaden. De mal is zowel bruikbaar voor de Cricut machine, als voor gewoon printen en zelf uitsnijden.

De muisjes zijn gratis te downloaden vanaf Freepik.

Hieronder nog wat making-of stapjes:

Stap 1 was het maken van het ontwerp en het daadwerkelijk snijden hiervan. Hier het resultaat van de 3e poging, toen was ik eindelijk tevreden šŸ˜‰

Om de kaart iets meer diepte te geven, heb ik de randjes bewerkt met een beetje oogschaduw, zodat ze wat meer oranje zijn. Nu lijkt het echt kaas. En de muisjes, die heb ik geprint op de juiste grootte. Daarna uitgeknipt, en voorzichtig opgeplakt.

Uiteindelijk nog een achterkantje erachter, zodat het een dubbele kaart is geworden. Ook de tekst heb ik ingekleurd, zodat deze wat meer eruit springt. Ik ben best tevreden zo!

~~Maaike~~


Maaike Brouwer

Programmeur en creatieveling. Loopt in zeven sloten tegelijk en leert zo kikkers determineren.

1 reactie

Eline · augustus 31, 2020 op 8:15 am

Heel leuk! :))

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.